ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΪΟΣ 2017 ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Αγαπητοί Φίλοι,
Με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα σας ευχόμεθα Καλή Ανάσταση, υγεία, οικογενειακή ευτυχία και δημιουργικότητα!

 
Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ

Μέλη και φίλοι της Διεθνούς Ένωσης Φίλων του Επικούριου Απόλλωνα (Βάσσες Αρκαδίας) συγκεντρώθηκαν προχθές στο Ιδρυμα Θεοχαράκη για να κόψουν την πίττα της ομάδας εν μέσω προσδοκιών ότι εντός του 2017 η “φροντίδα” τους για τον Ναό θα ξεπεράσει τις δυνάμεις τους και θα αναζητήσει στηρίγματα παντού όπου υπάρχουν οπαδοί του ωραιότερου και του καλύτερου.
Το όμορφο απόγευμα στο καφέ Merlin του ιδρύματος Θεοχαράκη συμπλήρωσε η φωνή της Βασιλικής Καρακώστα, που ταξίδεψε τους φίλους με παραδοσιακά τραγούδια ζυμωμένα με το δικό της, μοναδικό ύφος.

H Διεθνής Ένωση Φίλων του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Πελοποννήσου ιδρύθηκε και λειτουργεί με σκοπό την με κάθε τρόπο στήριξη των φορέων και υπηρεσιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης του Ναού και να αξιοποιηθεί ο περιβάλλων αρχαιολογικός χώρος.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Hans Hendrikx , τον Αντιπρόεδρο Φώτη Παπαθανασίου, τον Γραμματέα  Άγγελο Δενδρινό, τον Ταμία Βσίλη Νικολόπουλο και την Έφορο Λίλα ντε Τσάβες και πολλούς άλλους που δίνουν το παρόν σε αυτή την προσπάθεια.

Τους Φίλους ενημέρωσαν ο Καθηγητής Δημήτριος Μπαϊρακτάρης και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος και Πολιτικός Μηχανικός του Υπουργείου Πολιτσιμού αντίστοιχα στην Επιτροπή Αναστήλωσης του μνημείου.

Από τα Επίτιμα Μέλη παρέστησαν ο Πρέσβης κ. Κωστής Αιλιανός και ο Δρ Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών.

 
ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ελβετικού Συλλόγου των Φίλων της Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας, στο πλαίσιο της Γιορτής Γαλλοφωνίας 2017. Με πρόσκληση του Ελβετού Πρέσβη στην Ελλάδα οι Φίλοι της ιστορικής Νικολοπούλειου Βιβλιοθήκης Ανδρίσταινας παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα διάλεξη του Δρ Martin Nicoulin, Προέδρου του Ελβετικού Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης και την ταινία μικρού μήκους για το σημαντικό έργο που επιτελείται για την συντήρηση και προβολή της συλλογής της.
 
Με την ευκαιρια της εκδήλωσης του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, ή Ένωση των Φίλων του Επικούριου Απόλλωνα θα πραγματοποιήσει δίήμερη εκδρομή με διανυκτέρευση στην Ανδρίσταινα, ξενάγηση στην Βιβλιοθήκη, το λαογραφικό Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο επόμενο τεύχος.

 
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Με χαρά σας αναγγέλλουμε την έκδοση "THE ICON HUNTER" της Γεωργίας Χατζητοφή, Επίτιμου Μέλους μας και Προέδρου της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης World of Trouth, που δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς που κινδυνεύει από εμπόλεμες καταστάσεις.
Η κυρία Χατζητοφή πρωτοστάτησε στον εντοπισμό και τον επαναπατρισμό των κλεμένων από την κατεχόμενη Κύπρο σημαντικών τοιχογραφιών της Κανακαρίας, με αποτέλεσμα -ύστερα από μακρόχρονους δικαστικούς αγώνες- να εκτίθενται σήμερα στο Βυζαντινό Μουσείο Λευκωσίας.
Συγχαίρουμε την αγαπητή Φίλη και ευχόμαστε καλή δύναμη στη συνέχιση του σημαντικού έργου της και περιμένουμε την κυκλοφορία της έκδοσής της.

 

Join our Newsletter

Like us on FACEBOOK

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok